Wind free technologie

Klimatizace si za krátkou dobu od svého vzniku prošly velmi rychlým vývojem. Na jejich funkčnost je kladeno čím dál tím více požadavků, a proto je jejich vývoj opravdu rychlý. V dnešní době už se nejedná o zařízení určené pouze k ochlazování, ale má spousty dalších funkcí: topení, odvlhčování a dnes velmi aktuální čištění vzduchu.

windfree_main

Za posledních pár let je velkým trendem funkce, která ovlivňuje způsob, kterým je studený nebo teplý vzduch distribuován do místnosti. Jedná se o novou technologii s názvem Wind free, kterou na trh uvedla značka Samsung. o které dnes přinášíme více informací.

Tato funkce používá 21 000 mikro otvorů pro velmi nenásilné a rovnoměrné chlazení a topení po celé místnosti, zachovává tak příjemnou tepelnou pohodu bez jakéhokoli agresivního proudění vzduchu.

Systém je vybaven režimem dvoufázového chlazení, který se umí sám automaticky přepínat. Rychlé dosažení zvolené teploty zajistí režim tzv. Rychlého chlazení a následné udržování nastavené teploty zajistí režim chlazení bez proudění vzduchu – Wind free. Tato technologie je velmi žádoucí především do místností, které jsou užívány pro spánek a relaxaci.

Výše zmíněnou funkci jemného chlazení nabízí více výrobců, přičemž technologie provedení a i pojmenování se mohou u jednotlivých značek lišit. Všechny programy vyvinuté pro používání jemného chodu mají stejný úkol, a to je příjemné a nenápadné udržení tepelné pohody, které je zcela nenásilné. Co říkáte, vyzkoušíte Wind free i vy?

https://www.samsung.com/cz/business/residential-air-conditioners-rac/wind-free-indoor/