Každá třetí klimatizace na světě vznikne v továrně Gree

Znáte klimatizace značek Sinclair, Carrier, Sharp, Daikin nebo Syen? A víte, co mají společného? Na všech se podepsala továrna značky Gree. Ta patří mezi největší světové výrobce klimatizační a tepelné techniky. Její produkty jsou velmi spolehlivé, technicky vyspělé a zároveň šetrné k životnímu prostředí.

Továrna Gree v čínském městě Wuhan.

V jejich nabídce najdete nástěnné klimatizace pro rodinné domy, byty i kanceláře, ale také poloprůmyslové multi splitové jednotky pro velké kancelářské a průmyslové objekty. Nechybí tam také okenní i mobilní jednotky a odvlhčovače vzduchu. Prodávají se ve více než 160 zemích a počet uživatelů přesahuje 300 milionů lidí.

V továrně vznikají nejen klimatizace se značkou Gree, vyrábí se tam také jejich prémiová řada pod názvem Syen. Firma také úzce spolupracuje se značkou Daiken a dalšími, kdy vyrábí komponenty těchto jednotek.

Pohled do výrobny klimatizací v Gree Industrial Park ve městě Wuhan.
Pohled do výrobny klimatizací v Gree Industrial Park ve městě Wuhan.

Gree nesází pouze na klimatizace, zabývá se také výrobou domácích spotřebičů, jako jsou ventilátory, topidla, čističky vzduchu, rychlovarné konvice, indukční sporáky a podobně. Celkem se jedná o více než 12 tisíc druhů výrobků.

Společnost Gree Electric Appliances, Inc. byla založena v Číně roku 1991. Postupem času si vybudovala své postavení na celosvětovém trhu a v roce 2017 se podle hodnocení společnosti Forbes umístila na prvním místě v žebříčku největších společností na světě mezi společnostmi vyrábějícími techniku pro domácnost. Roční výrobní kapacita klimatizačních jednotek je šedesát milionů pro domácí systémy a pět a půl milionů pro ty komerční. Jejich výrobky jsou známé a oceňované po celém světě.

Gree robot
Paže robota značky Gree zvládnou hrát i na hudební nástroje.

Hlavní sídlo firmy je v čínském městě Zhuhai. Její pobočky ale najdete v různých koutech světa. Zaměstnává přes 70 tisíc lidí, mezi nimi je také sedm tisíc výzkumných inženýrů, kteří díky každoroční investici do vývoje (okolo 160 milionů dolarů) určují směr celého oboru chlazení a topení. Gree vlastní přes 18 tisíc technických patentů a řadí se tak mezi technologicky nejvyspělejší výrobce klimatizační techniky na světě.

Společnost realizovala velké množství významných zakázek například pro olympijské hry v Soči, mistrovství světa ve fotbale v JAR nebo mediální vesnici na olympijských hrách v Pekingu. Jejich klimatizaci zdobí filipínský parlament i maltský prezidentský palác.

Pokud tedy hledáte spolehlivé a kvalitní klimatizace, vsaďte na ty od společnosti Gree a budete mít jistotu, že jste vybrali firmu s opravdu dlouholetou tradicí.